Bildtolkning


Bildtolkning är en unik och effektfull metod för inre läkning. 
Det handlar om att tolka och förstå de symboler, färger och former som skapas när man målar en bild. 

Bilderna ger kraftfulla insikter då de visar vad som pågår inuti. Man får möjlighet att analysera sig själv och sina mönster samt hitta roten till problem.

 

Denna mjuka men kraftfulla terapiform passar de flesta. Eftersom fokus läggs på bilderna så upplevs metoden som snällare än andra samtalsterapier. På så sätt kan det kännas lättare att tala om både det som är svårt och tungt samt det man drömmer om och vill utveckla. 

När bilder tolkas blir det omedvetna medvetet. Då har man möjlighet att växa, möta sig själv och läka på djupet.


Erfarenhet av teckning eller måleri behövs inte, man målar kravlöst och enkelt och behöver inte vara traditionell i varken färgval eller former. Det är just den personliga bilden som målas ut på pappret som är intressant. 


Bildtolkning är ingen vetenskap men det är ett dynamiskt redskap för reflektioner över sitt eget liv. 

Hur går det till? 

Man börjar med att måla sju bilder efter givna teman som symboliskt står för olika delar av livet. 
Dessa bilder kallas för en bildsvit och fungerar som en första hälsodeklaration inför de individuella bilder som sedan målas.


Man får ofta målarläxor att göra till nästa session och dessutom målar man ibland direkt på plats. 

Genom att måla vidare i nya bilder kan man bearbeta upplevelser, ändra synsätt och skapa en ny framtidsvision. Bildtolkning kan hjälpa till att ta tag i det som hindrar en från att leva sitt liv fullt ut. 

Metoden ger effekter på flera nivåer för personlig och andlig utveckling eftersom bilden talar till och från vårt inre, samtidigt som man bearbetar det som bilderna berättar på ett kognitivt sätt.

En bildprocess är alltid individuellt anpassad efter klientens behov och ork, tio sessioner är dock en vanlig investering. Att våga möta sig själv ger personlig utveckling. 


Självklart har jag tystnadsplikt.

Sessioner ges i min ateljé i Nacka samt via telefon eller online via Zoom.

Bildtolkning kan hjälpa dig vidare.
Ta myrsteg eller sjumilakliv - Huvudsaken att du går framåt.
Men ibland kan man behöva gå bakåt för att komma framåt.
Allt är okej!Inre Måleri - Workshop i Bildtolkning


Vill du göra något annorlunda och givande tillsammans med dina nära? En hel dag av inre målningar ger roliga och intressanta inblickar i livet, en ögonöppnare och ett fint sätt att umgås. Inga förkunskaper behövs. 
Fika ingår före och efter lunch.


Bokningsbara Workshops under våren:

  • Lördag 13 februari 10 - 15
  • Fredag 5 mars 10 - 15
  • Lördag 20 mars 10 - 15
Bildtolkningens ursprung


Bildtolkningsmetoden är utarbetad av Kristina Wennergren efter att hon kom i kontakt med den i USA där hon bodde 1981 - 1995.
Hon samlade olika teorier och österländska filosofier om symboler, färg o form, numerologi, astrologi, drömtydning och psykologi från bl.a. Pythagoras, Newton, Göthe, Freud och i synnerhet från C.G. Ljung. Hans teorier kring vänster o höger hjärnhalva, tidsperspektiv och arketyper i det kollektiva medvetna spelar en stor roll inom Bildtolkningen. 


1996 startade Kristina Bildtolkningscentret, den enda skolan i Sverige som utbildar Bildtolkare. Sedan 2012 bedrivs Bildtolkningscentret av Irene Ståhl i Saltsjö-Boo, Stockholm. 


Boken "Tolka bilder för hemmabruk och professionellt terapiarbete" skrev Kristina under åtta år, den gavs ut 2004. 
    Vill du veta mer?Malin Schultz

info@reikiart.se