Hur går det till? 

Bildtolkning


Bildtolkning är en unik och effektfull metod för inre läkning. 
Det handlar om att tolka och förstå de symboler, färger och former som skapas när man målar en bild. 

Bilderna ger kraftfulla insikter då de visar vad som pågår inuti. Man får möjlighet att analysera sig själv och sina mönster samt hitta roten till problem.

 

Denna mjuka men kraftfulla terapiform passar de flesta. Eftersom fokus läggs på bilderna så upplevs metoden som snällare än andra samtalsterapier. På så sätt kan det kännas lättare att tala om både det som är svårt och tungt samt det man drömmer om och vill utveckla. 

När bilder tolkas blir det omedvetna medvetet. Då har man möjlighet att växa, möta sig själv och läka på djupet.


Erfarenhet av teckning eller måleri behövs inte, man målar kravlöst och enkelt och behöver inte vara traditionell i varken färgval eller former. Det är just den personliga bilden som målas ut på pappret som är intressant. 


Bildtolkning är ingen vetenskap men det är ett dynamiskt redskap för reflektioner över sitt eget liv. 


1. Man börjar med att måla sju bilder efter givna teman som symboliskt står för olika delar av livet. 
Dessa bilder kallas för en bildsvit och fungerar som en första hälsodeklaration inför de individuella bilder som sedan målas.


Man får ofta målarläxor att göra till nästa session och ibland målar man direkt på plats. 


2. Genom att måla vidare i nya bilder kan man bearbeta upplevelser, ändra synsätt och skapa en ny framtidsvision. Bildtolkning kan hjälpa till att ta tag i det som hindrar en från att leva sitt liv fullt ut. 

Metoden ger effekter på flera nivåer för personlig och andlig utveckling eftersom bilden talar till och från vårt inre, samtidigt som man bearbetar det som bilderna berättar på ett kognitivt och holistiskt sätt.


3. En bildprocess är alltid individuellt anpassad efter klientens behov och ork, tio sessioner är dock en vanlig investering. Att våga möta sig själv ger personlig utveckling. 


Självklart har jag tystnadsplikt.

Sessioner ges i min ateljé i Nacka, min mottagning hos Hälsa Utan Gränser samt via telefon eller online.
Bildtolkning kan hjälpa dig vidare.
Ta myrsteg eller sjumilakliv - Huvudsaken att du går framåt.
Men ibland kan man behöva gå bakåt för att komma framåt.
Allt är okej!Inre måleri - Workshop i Bildtolkning


Vill du göra något annorlunda och givande tillsammans med dina nära? En hel dag av inre målningar ger roliga och intressanta inblickar i livet, en ögonöppnare och ett fint sätt att umgås. Inga målerikunskaper behövs.
Fika och material ingår.


Prova-på-kvällar, Workshops och Bildtolkningskurser utförs i Stockholm, Nacka, Säffle eller Åre. Hör av er så målar vi!

Företagare? Kontakta mig för offert, jag skräddarsyr en workshop eller kurs just för er!


Numerologi


I Bildtolkning arbetar vi mycket med Numerologi. Detta spännande koncept grundades av Pythagoras efter tusentals år gamla Babylonska, Kinesiska och Egyptiska läror.
Numerologi är läran om samband mellan siffror, universums uppbyggnad och människors öden. Genom att analysera en människas personliga tal kan man se dess öde och personlighet.


Allt i universum har en energivibration, även siffror och bokstäver. Dessa vibrationer har inflytelse i vår livshistoria. Relationen mellan siffror och bokstäver speglas i händelserna i våra liv. Det är en uråldrig metafysisk vetenskap som ligger till grund för varje enskild människas livsplan. Numerologi är ett av de mest exakta och kraftfulla självhjälpsverktyg som finns tillgängliga nu för tiden.  


Men vad betyder då talen?


Varje siffra har många betydelser och i samband med andra får de ytterligare innebörd. Grunden är dock lätt att komma ihåg:

0 Oändlighet, Ingenting, Helhet

1 Självständighet, Ny början, Individualitet

2 Samarbete, Harmoni, Balans i motpoler

3 Kreativitet, Optimism, Treenighet

4 Grund, Arbete, Struktur

5 Frihet, Förändring, Utveckling

6 Ansvar, Familj, Kärlek

7 Andlighet, Inre sökande, Kunskap

8 Skörd, Organisation, Ekonomi

9 Avslut, Gränslöshet, Medkärlek
Som värd eller värdinna av en Numerologi-Workshop

eller en Prova-på-Bildtolkning för minst 4 personer

får du halva priset på en Bildtolkningssession!Bildtolkningens ursprung


Bildtolkningsmetoden har sitt ursprung i Italien och är vidareutvecklad av Kristina Wennergren efter att hon kom i kontakt med den i USA där hon bodde 1981 - 1995.
Hon samlade olika teorier och österländska filosofier om symboler, färg o form, numerologi, astrologi, drömtydning och psykologi från bl.a. Pythagoras, Newton, Göthe, Freud och i synnerhet från C.G. Ljung. Hans teorier kring vänster o höger hjärnhalva, tidsperspektiv och arketyper i det kollektiva medvetna spelar en stor roll inom Bildtolkningen. 


1996 startade Kristina Bildtolkningscentret, den enda skolan i Sverige som utbildar Bildtolkare. Sedan 2012 bedrivs Bildtolkningscentret av Irene Ståhl i Saltsjö-Boo, Stockholm. 


Boken "Tolka bilder för hemmabruk och professionellt terapiarbete" skrev Kristina under åtta år, den gavs ut 2004 och finns till försäljning hos mig. 
Läs gärna mer på min andra webbsida: