Meditation


Stillhet är A och O för din inre utveckling och ditt välmående. Oavsett var du är på väg i livet behöver du stanna upp emellanåt och helst regelbundet för att lyssna inåt och släppa taget om det ständiga bruset och pulsen utanför. 
Att återhämta sig, balansera fysisk och icke fysisk värld, ta del av alltet Universum samt få kontakt med sitt högre jag, sin egen sanning, det är nyckeln till livet.

 

Ordet meditation kommer från latinets meditare som betyder att föras mot centrum. 
Att meditera är att vara i nuet. Att nå djup avslappning inom sig själv för att vidga sitt medvetande. 
Djup inre stillhet ger klarhet och insikt. Jaget förenas med alltet och en förståelse för att allt som existerar är i en och samma förening.

 


Hur gör man?


Det finns tusen och tusen sätt att meditera på, kanske gör du det automatiskt när du kör bil? – Plötsligt är du framme vid målet utan att ha märkt av vägen dit? Eller när du står i duschen eller när du promenerar? Små stunder av ingenting, och ofta är det faktiskt just då våra lösningar kommer till oss på grund av att vi är fria från tankarna som så ofta bromsar oss. 


I huvudsak finns två olika vägar för att stilla sitt sinne och uppnå meditativt tillstånd:
1. Att fokusera på något.
2. Att helt och hållet släppa taget om allt.
I mina gruppcirklar provar vi båda sätten under tystnad och icke tystnad samt i stillhet och i rörelse.
Tanken är att du ska finna din egen meditationsmetod att ta med dig in i din vardag som redskap för att finna din balans och öka din medvetenhet. 

Du kan genom meditationen förändra den del av dig som skapat hinder för din egen utveckling. Det kan handla om roller, mönster, egna och andras förväntningar t.ex. 
Tankar, känslor och den fysiska kroppen är olika former av energi. När man är i kontakt med sitt inre medvetande finns möjlighet att använda energin som ett positivt flöde i sitt liv, att känna att livet har en mening.

 

Att meditera i grupp är en kraftfull upplevelse, energierna i rummet flödar behagligt. Man upplever ofta en slags magisk paus från verkligheten utanför. 
Många frågar sig då vilken verklighet som egentligen är den verkliga innan de går ut igen till verkligheten…


Välkommen in i Meditationcirkeln!


P.g.a rådande pandemi hålls nästa cirkel HT 2022
Skicka din intresseanmälan via mail:

info@reikiart.se