Reiki


Reiki är en mjuk och effektiv behandlingsmetod vid t.ex. smärta, stress, ångest, inre spänningar mm.
Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, samtidigt som energiförråden fylls på - En metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

 

Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld av energi på samma gång - En mycket behaglig upplevelse för kropp och själ. 


Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bl.a. Tibet.

Ordet är japanska och består av två kanji. "Rei" står för universell och "Ki" står för kraft och energi. Reiki brukar fritt översättas som "Universell livsenergi".Hur används Reiki och vad är det? 


Reiki är en naturlig energimetod för stressreducering och djupavslappning. 
När vår energi inte flödar fritt påverkas vår hälsa. Reiki balanserar störningar i kroppens energisystem och stärker kroppens egna läkningsprocesser. Reiki kan dock inte ersätta konventionell vård, kirurgi eller psykiatrisk vård. Däremot utgör den ett värdefullt komplement till dessa. 


Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak, exempelvis kan stress, oro, sorg eller undanträngda känslor ge värk eller spänningar. Reiki arbetar både på det fysiska och det emotionella planet. Den fysiska beröringen aktiverar "må-bra-hormonerna" som t.ex. Oxytocin. Den mentala beröringen kan minska ångest, låsa upp känslosamma blockeringar och öka klientens livskvalitet.


Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod som utgår från att kropp och själ är en enhet. Därför behandlar man hela kroppen även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. 
Klientens kropp bestämmer själv hur Reikienergin ska användas. Energin går dit det för tillfället största behovet av att få hjälp finns, man kallar det för att Reiki prioriteringsläker. Generellt läker nyss uppkomna skador snabbare än gamla. 
Beröring är kanske människans ursprungligaste behandlingsmetod. 
När vi har ont någonstans rör vi oftast spontant där.
Mår någon dåligt lägger vi en hand på dess axel. 

Nyfödda utan närhet utvecklas dåligt och överlever många gånger inte.
Utan beröring dör vi - Om inte fysiskt så själsligt. 

Känner du dig ostämd som ett gammalt piano? 


Kanske är du i spinn, stressad, övertrött, utmattad, olycklig eller har ont i kropp och själ? Reiki kan stilla dina tankar och ge dig den återhämtning som kan vara svår att finna i den tid som är. 

 

Mitt behandlingsrum finner du i Sickla, Nacka. Reikibehandlingen tar 60 minuter.

Under behandlingen ligger du påklädd på en massagebänk och bara slappnar av. Jag håller mina händer vid eller på dig, så som det känns bäst för dig. Det kan kännas kallt, pirrigt, varmt eller ingenting, och kanske somnar du av avslappningen då jag kanaliserar Reikins helande kraft.


Önskas Reiki på distans ligger du istället hemma och vilar i lugn och ro. Behandlingen tar 30 minuter.

Effekter av Reiki:
Minskad stress

Avslappning

Smärtlindring

Höjt immunförsvar
Helande på sjukdomars orsaksnivå

Balansering och förstärkning av energi
Ökad medvetenhet och kreativitet

Hjälp att frisläppa känslor
Emotionellt lugnande

Minskar spänningar


Använd friskvårdsbidraget!


Reiki är erkänt av WHO och används bland annat som komplement till exempelvis cancerbehandling på sjukhus i Portugal, Spanien, Storbritanien, Israel, USA och Australien. I Sverige används Reiki framförallt som en teknik för att hantera stress. 
Det finns väl dokumenterad forskning på Reiki som energimedicin.  

Denna form av healing förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse. Reiki kan tas emot av alla oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd. Man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera.

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av skatteverket. Det innebär att du som har friskvårdspeng på jobbet kan använda den. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reiki är avdragsgillt på samma sätt som t.ex. massage.

Jag samarbetar med ePassi.